Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъклата много се потят!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стъклата много се потят!

Здравейте колеги,
    Весели празници ви пожелавам!!!

А сега по въпроса, стъклата на Алфата много се потят.Смених филтъра на купето и проверих отточните канали за вода всичко е ок и пак много се потят, само да уточня с гумени стелки съм.Днес през деня пътувах с още 3 човека и постоянно бяха запотени,клапата за въздуха съм я застопорил в отворено положение, защото и без това не работи.Въпроса ми е дали няма някъде отдушници купето и да са запушени, че е много гадно да се кара така.
    Мерси за отговорите!
    Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
    Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
    Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
    Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    Весели празници ви пожелавам!!!

А сега по въпроса, стъклата на Алфата много се потят.Смених филтъра на купето и проверих отточните канали за вода всичко е ок и пак много се потят, само да уточня с гумени стелки съм.Днес през деня пътувах с още 3 човека и постоянно бяха запотени,клапата за въздуха съм я застопорил в отворено положение, защото и без това не работи.Въпроса ми е дали няма някъде отдушници купето и да са запушени, че е много гадно да се кара така.
    Мерси за отговорите!
    Да ти изчезва антифриз по-малко и стъклата да са ти леко мазни отвътре?
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

А може и да пробваш да почистиш стъклата хубаво
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

Ами като се замисля наистина доливам антифриз, но не много. За стъклата си ги чистя редовно , но не ми е правило впечатление.

Comment

Вземи си провери филтъра на купето как е и клапата за въздуха
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
            Вземи си провери филтъра на купето как е и клапата за въздуха
            Колега, чети и горните постове

Първоначално публикувано от salih84
            ...
            Щом нищо не помага, пробвай със спрей против запотяване на стъклата.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              сакън, недей че ефекта е направо размазващ
              точка

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Колега, чети и горните постове

На предното в никакъв случай !!!! После няма изчистване тая гняс дето става. А случайно да ти се задържа влага на пода в краката на шофьора или на навигатора ?
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Кранче парно имаш ли - помня че на по старите модели масово имаше едни пластмасови кранчета които сдаваха багажа и ставаше сауна....
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

има има
                    точка

Comment

Защо ми се струва, че нещо не е наред? Това зеленикавото ако е теч - не го виждам за първи път, но има вероятност да се е увеличил. Антифриза е намалял с 2 пръста под минималното ниво

Comment

Клапата за свежият въздух не работи.

Comment

Антифриза е мазен, а освен това и мирише.Няма начин да го сбъркаш. Ако е антифриз- писа се достатъчно за радиатор на парното и кранчето.
                          Да се занимаем с другите проблеми. Влагата се появява или от дупки по пода и постоянното и отделяне или от лоша вентилация. Направи си прост експеримент!
                          Пусни вентилатора на парното при затворени прозорци.
                          Сложи си ръката на духалката и отвори малко един прозорец. Ако се увеличи духането, значи е запушена вентилацията на купето, което е според мен основната причина.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не съм забелязал да е мокро в краката на шофьора или от другата страна.Къде се намира това кранче да видя дали тече от него(някой ако може да постне снимка, ще съм благодарен).Пак казвам клапата за циркулацията не работи и съм я застопорил в отворено положение, или по точно да вкарва въздух отвън.Сигурно ще се окаже, че радиаторчето е за смяна, ако нее от кранчето.
                            Пробата, която ми предлага колегата в предния пост ще я пробвам утре.
                            Поздрави!

Comment

Колега и аз имам този проблем . Стъклата доста се потят . Проблема го решавам по следният начин . Паля колата оставям да загрее , пускам да духа на крака и стъкла на 3 и като сгрее купето тръгвам . така постоянно обдухва стъклата и ми е топло на крачетата . А иначе като отворя леко стъклото и започва да духа значително по силно . А въпросната вентилация на купето как се почиства ?

Comment

Working...
                              X